Milli Eğitim Bakanlığı promosyon ihalelerine el atacak mı?

Promosyon ihalelerinde bazı yerlerde yapılan anlaşmalar memnuniyet uyandırırken bazı yerlerde gelen haberler ise hiç iç açıcı değil. Özellikle son günlerde Samsun, Muş, Bayburt, Van, Bingöl, Şırnak ve daha nice illerde yapılan ihalelerde verilen teklifler sosyal medya üzerinden tartışmalara sebep oldu. Milli Eğitim Bakanlığının promosyonlara el atıp atmayacağını ise merak konusu.

Bazı bakanlıklar gerçekleştirdi

Daha önce İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı promosyonları tek elden yönetmiş bunun sonucunda da yüksek meblağlara imza atılmıştı. Bazı yerlerde bankalar tarafından yapılan suistimaller ve güncellenmeyen yerler böylece çözüme kavuşmuştu.

Promosyon ihalelerinde il/ilçe ve kurum bazlarında bazı suistimaller yaşanmakta, bankalar kendi aralarında anlaştı mı sorusu kafaları kurcalamakta. Yapılan ihalelerde teklifler yetersiz kalmakta, sendikalar da bunun sonucu olarak anlaşmaya şerh koymakta. Özellikle eğitim camiasında son günlerde yapılan ihale teklifleri beklentilerin çok altında kalmış durumda. Güncelleme haberi henüz gelmeyen il veya ilçeler de cabası.

Son aylarda verilen yüksek miktardaki promosyon tekliflerinden yararlanmak isteyen Milli Eğitim Müdürlükleri de doğal olarak bundan nasibini almak istiyor. Lakin bankaların tonlarca lira para kazandıkları halde yer yer değişen, bunun ötesinde sanki kendi aralarında anlaşmış gibi rekabet ortamı oluşmayan ihale görüşmeleri de akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Bunun içindir ki Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz. Diğer bakanlıklar gibi bizim de bir olmamız, hakkımızı almamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının önderliğinde promosyonların tek elden yapılması, il veya ilçelerde oluşan suistimalleri ve ikilemleri ortadan kaldırması gerekiyor.

Öğretmenin itibarını koruyan, yanımızda duran Mahmut Özer’in bu konu hakkında da hakkımızı gözeteceğine inanıyoruz.

15 Yorum

  1. Ne hakkı kardeşim? Harama ne kadar meraklıymışsınız! Boşverin kazancınıza haram buluştırmayın.

  2. Sahipsiziz sahipsiz.Bakanlık ve ilgili yetkili tüm yöneticiler dirayetsiz ve pasif olunca olacağı budur.Ülkenin en büyük vurguncuları bankalarken yine onların dediği oluyor. Biz zavallı halk yığınları ise ancak orda burda konuşup güya rahatlıyoruz. Ama bu yığınları bir araya getirip ortak hareket ettirecek bir örgütlenme şart. 1 liranızı bile bankalarda bırakmayın ve mümkünse kredi kartlarınızı iptal ettirin. En azından hepsini kapatın bir tane kalsın.

  3. Bakanlığımız sanki öğretmenlerin değil de bankacıların yada başka kurumların bakanlığı gibi davranıyor. Öğretmenlerin sosyal ve bireysel haklarının temininde ve korunmasında yanlarında olmuyor, insiyatif almıyor. Yüzeysel ve yuvarlak söylemlerle durumları geçiştiriyor. Bu da öğretmenleri toplumun gözünde itibarsizlastırıyor ve korumasız kılıyor. ????☹☹☹

  4. Bu günkü şartlarda bir öğretmene 3 yıllığına karşılık ortalama 30 ile 35 bin lira promosyon verilmesi lazım. Bankalar biz emekçilerin üzerinden milyonlarca lira kar sağlıyor. Bu kabul edilir bir durum değil.. Sayın Bakanın bu konuya el atması elzemdir.

  5. İbrahim seni tanıyorum
    İstanbul da görevlisin urfalısın
    Seni hep taktir ederim
    Promosyon unu alıp başkasına verdiğini biliyorum
    Saygılar

  6. Destek hizmetleri genel müdürlüğü bu işe el atmalı. Adı üstünde destek hizmetleri genel müdürlüğü. Tek elden yapılmalı sadece merkez teşkilatı degil tüm eğitim camiası imkanlardan yaralanmalı.

  7. Sanane ibrahim sen mi beni cennete cehenneme götüreceksin haramsa ben yiyom lan sanane parayı alıp abaskasina vermek haram degilmi alçak ibrahim ondan sadece yorum yapmak değil oda sana kalmadı kimin haram kimin helal yemesine tamammı sesini kes

  8. Hayatınız boyunca yapmadığınız gavurluk yok promosyonlar sözkonusu olunca helal haram diyorsun … Halifemisin son peygamber mi haşa…

  9. Bakanlık el atmaz bu konuya çünkü eğitim çalışanları başta öğretmenler olmak üzere fedakar olmak zorundalar ülkenin eğitime verdiği ve eğitim çalışanlarına verdiği değer budur. kamu bankaları özellikle bu şekilde devam ederse çıkar bir özel banka yapar yapacağını kayıp kamu bankalarının olur

  10. Kardeş vereyim ibanımı promosyonunu bana yolla, haram ise senin boğazından geçmesin. Benim boğazımdan geçsin 🙂 kabul ediyormusun

  11. Denmiş ki sayın bakandan beklentiler var ve el atacağına inanıyoruz. Hayır el atmaz çünkü tok açın halinden anlamaz, sayın bakanda öğretmeni memuru eğitim çalışanları ne yapar ne yer düşüncesinde değildir. Lakin seçim yakındır yetkili sarı sendikalar konuya daha ilgili yaklaşacaktır nede olsa seçimler yakın dimi 🙂 sarılardan beklentiniz olsun ama bakanlıktan olmasın ki zaten bakanlık konu hakkında açıklama yapmış…

  12. Zaten maaşlarımız hiç oldu. Geçinmekte çok zorlanıyorum. Promosyon ile birkaç borcumu kapayacaktım. Teklif ettikleri promosyonlar çok çok az. Bakanlık bu konuda acil çalışma yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu